Persoonlijke lening

Er is altijd wel een situatie waarin iemand geld nodig heeft voor een grote aankoop. In dit soort gevallen kan het erg interessant zijn om een persoonlijke lening af te sluiten. Maar veel mensen weten niet precies wat een persoonlijke lening eigenlijk is en wat het verschil is met een doorlopend krediet. Dus wat is eigenlijk een persoonlijke lening en waarom kan het voor u interessant zijn?

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is eigenlijk een populaire vorm van een aflopend krediet. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening leent u van te voren een vastgesteld bedrag, dat u binnen een bepaalde looptijd moet aflossen. Ook het rentepercentage van een persoonlijke lening staat de gedurende looptijd vast en betaalt u in vaste termijnen terug.

Bij een persoonlijke lening is het bijvoorbeeld niet mogelijk om geld op te nemen, nadat u net afgelost hebt. Een persoonlijke lening is daarom een stuk minder flexibel dan een doorlopend krediet. Indien u in aanmerking wilt komen voor deze lening, zal er een toetsing gedaan worden bij het BKR. Vaak is de rente bij een persoonlijke lening hoger dan bij een doorlopend krediet en dit heeft te maken met de extra zekerheid dat u het geleende bedrag met rente terug zult betalen.

De looptijd van een persoonlijke lening kan variƫren van 6 tot 72 maanden. Maar voordat u een persoonlijke lening afsluit is het verstandig om bij verschillende kredietverleners een offerte aan te vragen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een persoonlijke lening?

Elke lening heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen en dit geldt ook voor de persoonlijke lening. Een groot voordeel van een persoonlijke lening is dat u elke maand een vast bedrag aflost. Hierdoor blijft u consistent uw lening aflossen en loopt u minder het risico dat u de lening niet meer terug kunt betalen. Een ander voordeel is dat u aan het einde van lening de volledige schuld afbetaald heeft.

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een persoonlijke lening. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om in dezelfde lening extra geld te lenen. Terwijl dit wel mogelijk is bij een doorlopend krediet. Indien u de lening eerder wilt aflossen zal de kredietverlener u daarvoor een boete voor geven. Daarnaast is de rente een stuk hoger dan bijvoorbeeld bij een doorlopend krediet.

Waar kan ik het beste een persoonlijke lening voor afsluiten?

Een persoonlijke lening kunt u vaak het beste gebruiken voor grote aankopen. Deze aankopen kunnen zeer verschillend zijn. Maar normaal gesproken wordt een persoonlijke lening gebruikt om bijvoorbeeld een nieuwe auto te kopen of een verbouwing te financieren.

Toch is het belangrijk om van te voren te bepalen of het wel nodig is om een persoonlijke lening af te sluiten voor doel wat u wilt financieren. Zo kan het zijn dat u met een persoonlijke lening te hoge rente betaald, terwijl u bijvoorbeeld met een andere lening die een lagere rente heeft ook uw doel kunt financieren. Daarom is het altijd verstandig om uw wensen met een financieel adviseur te bespreken, zodat u altijd een weloverwogen keuze kunt maken.

via lenary snel geld lenen

Copyright © 2019 - snel-geld-lenen.org