Snel geld lenen

Indien u van plan bent om geld te lenen, dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld geld lenen in de vorm van een hypotheek, maar u kunt ook een doorlopend krediet afsluiten. Er zijn zoveel verschillende leenvormen beschikbaar en daarom is het goed om te weten dat het doorlopend krediet de meest gebruikte leenvorm is. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een doorlopend krediet?

De voordelen van een doorlopend krediet

Eén van de grote voordelen van een doorlopend krediet is dat u het geleende geld in delen of in geheel kunt opnemen ten tijde van de looptijd. Zo wordt er bij een doorlopend krediet rente berekend over het openstaande saldo. Later zal de rente terugbetaald moeten worden.

Een ander groot voordeel van een doorlopend krediet is dat het makkelijk te wijzigen is. Wanneer er een doorlopend krediet aan wordt gegaan, worden zowel de theoretische looptijd en rente vastgelegd in de overeenkomst. Dit is een contractvorm die de belangen van u en de kredietverlener behartigen.

Ondanks van het vastleggen van deze gegevens en afspraken is het grote voordeel van het doorlopend krediet dat deze gegevens en afspraken tijdens de looptijd nog kunnen worden veranderd. Mocht er een reden zijn om het te wijzigen, dan is het contract zo aangepast.

Wat u nog meer moet weten over een doorlopend krediet

 Natuurlijk zult u ook rente moeten betalen over het geleende bedrag. Echter is het vastgestelde rentebedrag bij een doorlopend krediet een stuk hoger dan bijvoorbeeld bij een hypotheek of bij een persoonlijke lening. Dit heeft te maken met het risico wat de kredietverlener neemt. Zo worden er bij bijvoorbeeld hypotheken en persoonlijke leningen afspraken vastgelegd en kunnen deze niet meer gewijzigd worden.

Wanneer u een doorlopend krediet afsluit zult u het maandelijks moeten gaan aflossen. Vaak wordt daarvoor twee procent van de kredietlimiet als uitgangspunt genomen. Dat bedrag zal maandelijks moeten worden voldaan. De manier waarop zal vastgelegd worden in de eerder opgestelde overeenkomst. Indien u in staat bent om de looptijd te verkorten, dan is er geen sprake van een boete.

Bij het afsluiten van elke lening zal uw kredietwaardigheid nagekeken worden via het Bureau Krediet Registratie. Het BKR houdt nauwlettend in de gaten hoeveel mensen er geleend en terugbetaald hebben. De kredietverleners kunnen hierdoor zien met wie ze in zee gaan. Een doorlopend krediet wordt gezien als een risicovolle lening en het is nooit zeker of het geld wordt terugbetaald.

Lees meer over doorlopende kredieten op onze website

 Wilt u meer weten over doorlopende kredieten en andere leningen? Dan kunt u het beste onze website blijven bezoeken. Op snel-geld-lenen.org blijft u op de hoogte van alles wat met doorlopende kredieten te maken heeft. Alles wat u wilt weten over leningen kunt u op onze website lezen.

Wij bieden u onafhankelijk advies over lenen en alles wat met leningen te maken heeft. Indien u van plan bent om een doorlopend krediet af te sluiten, dan is het zeker verstandig om onze website goed door te lezen.

Copyright © 2019 - snel-geld-lenen.org